sobota 10. září 2016

Fajã Quebrada Nova

V pátek byl den přesunu z Ponta do Pargo do Ponta Delgada. Z prdelákova na západě do prdelákova na severu. Cestou jsme se zašli podívat na místní zahrádkářskou kolonii Fajã Quebrada Nova. Tato malá zemědělská oblast se nachází v obci Achadas da Cruz, tedy přesně řečeno 450 metrů pod ní. Pod útesem u moře. K zahradám vede lanovka, kterou zde vybudovali v roce 2001, aby to zahrádkáři neměli moc namáhavé. Ono sejít 400 metrů a pak si vzpomenout, že jste v autě nechali květináč, asi není nic moc.

Na začátku sestupu

Je to docela sešup

Před vybudováním lanovky jistě nejblbější zahrádkářská kolonie

U oceánu docela foukalo

Někdy se hodí mít málo vlasů až žádné vlasy

Lanovkou je to za pět minut, ale my jsme si sestup dolů dali pěšmo. Málo frekventovaná turistická stezka prochází krajinou s hustou vegetací skalniček a početnou populací ještěrek a koníků. Sjet dolu lanovkou a připravit se o procházku přírodní zahradou by byla škoda. Madeira opravdu není země, ale zahrádka, jak by jistě poznamenal doktor Skružný.

Půjdou s vámi celou cestu

Tihle zase celou cestu poskáčou

Teleférico

Jediná škoda je, že jak je na Madeiře obvyklé, pláž je ke koupání nevhodná. Poměrně silné vlny a velké kameny by znamenali nutnost obléknout se jako pořádková jednotka policie na Czechtek.

Tady se koupat nedá

Cestička k "pláži"

Upozornění: Objekty na fotografii se mohou zdát menší než jsou ve skutečnosti

Žádné komentáře:

Okomentovat