středa 14. září 2016

Katamarán

Dnešní program byl nenáročný. V poledne jsme vrátili auto do půjčovny a prohlídli si místní obchoďák, Forum Madeira. Je to spíše menší centrum a určitě se řadí k těm hezčím. Obchoďáky jsou ovšem asi všude stejné. I tady je háemko, céáčko, Zara a dalších dvacet obchodů s "hadry", pak nějaká elektronika a tak podobně. V přízemí je supermarket a nahoře zase nějaké to rychlejší občerstvení.

V obchodu s tabákem jsme si nabili kartu na autobus. Ve Funchalu jezdí dost linek a systém je jednoduchý: platí se při nástupu za jednu cestu. Je možné platit u řidiče (1,95 €) nebo si jízdné předplatit (1,35 €). Jízdné se nahrává na papírovou čipovou kartu, která stojí pouhé půleuro, protože ji nezařizoval pražský magistrát.

Další program byl už jen večerní výlet na katamaránu za západem slunce. Cestou jsme potkali, jak je tady běžné, několik delfínů. Delfíni se kromě mimořádné inteligence vyznačují i tím, že se neradi fotí. Takže na fotkách toho moc neuvidíte. Samotný západ slunce byl na focení dostatečně kýčovitý, takže ho uvidíte. Nad Funchalem asi pršelo (nad lodí ne), protože byla vidět duha. Tedy delfíni, západ slunce a duha. Tohle nenajdete ani v jihoamerické telenovele.

Delfín

Delfín, 2 ks

Téměř západ slunce

Úplně západ slunce

Duha nad Funchalem

Adelita Laura Luísa Hernaísfagot a Jacob Rodrigo Manuel Gonzáles Seladon

1 komentář:

  1. Ty fotky nejsou vůbec kýčovité,moc se mi líbí a Adelita Lisa a Jacob Rodrigo nemají chybu :)

    OdpovědětVymazat