pátek 2. září 2016

Fun in Funchal

Po našem příletu jsme bez větších obtíží lokalizovali Airport Bus, který za 8 € doveze z letiště do centra a zpět. Na zastávku je třeba zmáčknout tlačítko "STOP", asi jako když je v Praze zastávka na znamení.

Tímto letadlem jsme letěli

Naštěstí jsme to stihli. Ne jako český pár před námi, který si udělal ještě neplánovaný výšlap ze zastávky č. 4 zpět na trojku.

Co jsme za večer stihli? 1) Koupit místní SIM kartu s 2 GB dat, 60 minutami hovoru do EU a 500 SMS za 15 €. To nezní špatně, zvlášť kdyby SIM karta opravdu fungovala. Což se ovšem nestalo. Chybová hláška a celé nastavení SIM karty, určené výhradně turistům, je ovšem v Portugalštině. Naštěstí nám pomohla recepční. Prý na kartě ještě musíme mít nějaký kredit. Ten free zřejmě nestačí. V sobotu zjistíme více.

2) V obchodě operátora MEO jsme zakoupili i vstupenky na jakýsi místní hudební festival, kde jsme dostali vstupenky 1+1 zdarma. Festival je v sobotu. Slečna byla dost překvapená, že neznáme ani jednu z portugalských kapel. Měl jsem se jí zeptat, jestli má raději Tři Sestry nebo Chinaski, ale to víte, tyhle věci vás napadnou vždycky až ex post.

3) Dali jsme si mražený jogurt –‍ mrogurt. Více vysvětlí Homer Simpson: https://www.youtube.com/watch?v=a1d8GRLhyGc
Ano, mohli jsme si vybrat polevu.

4) Pak jsme byli v místním supermarketu, který bych samozřejmě hned vyměnil za kterékoli Tesco, Billu nebo Albert. Včetně cen, které jsou s českými supermarkety srovnatelné.

5) Viděli jsme část festivalu vinobraní, který v těchto dnech probíhá na celé Madeiře:

Jakési tradiční oblečení na vinobraní (dle našeho názoru mírně nepraktické)

Barvy Madeiry (nápoje)

Bednář (video zde: https://youtu.be/3Q5_3An12Yg)


6) Na večeři jsme skončili v restauraci Armazém do Sal (http://www.armazemdosal.com), kterou můžeme jedině doporučit. Málo kdy se stane, že je vše tak dokonalé, jak byste si to přáli. Tady se to povedlo. Smutné je jen to, že už to může být jedině horší.

7) Nakonec doutníček a rum na hotelu. A pak už jen samá pozitiva a sociální jistoty…

P. S. Je tady i v centru docela klid. Akorát v půl jedné v noci začali jezdit popeláři. Možná, že je to jen mafie a odklízí nepohodlné podnikatele, nahromaděné přes den v kontejnerech. Nevíme.

3 komentáře:

  1. Hned ráno jdu do Lidlu a budu vyžadovat mrogurt !

    OdpovědětVymazat
  2. Podle letáku Lidlu tam ale poleva neobsahuje benzoan draselný��
    Děkuji za skvělý blog,přináší mi lepší náladu,opatrujte se!

    OdpovědětVymazat